حجتالاسلام شریفی دوست مطرح کرد
ناجی:مدیرگروه عرفانهای نوظهور نهاد رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه خطر رخنه عرفانهای کاذب در مدارس کم از دانشگاه نیست، گفت: چه بسا آسیبپذیری دانشآموزان به دلیل قوام نیافتن شاکله فکری بیش از دانشجویان است.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حمزه شریفیدوست مدیر گروه عرفانهای نوظهور نهاد رهبری در دانشگاهها در جمع معلمان آموزش و پرورش ممسنی با اشاره به جریانهای جدید عرفانی در کشور، اظهار داشت: هماکنون جنبشهای فرقهای زیادی در کشور فعال هستند، از هندی گرفته تا آمریکایی جریانهای متعددی در قالبهای مختلف در حال گسترش هستند.
وی افزود: عرفانهای جدید با فرقههای قدیمیتر مانند صوفیه و بهاییت تفاوت دارد و نباید این دو با هم خلط شوند، خطر فرقههای قدیمی تا حدی برای مردم و برای مدیران و عناصر فرهنگی روشن شده است اما ابعاد خطر عرفانهای کاذب حتی برای مدیران فرهنگی هم چندان روشن نیست.
شریفی دوست با بیان اینکه نخستین کسی که به صورت رسمی و در مجامع عمومی اعلام خطر کرد، رهبر معظم انقلاب بودند، ابراز داشت: معظمله با استفاده از تعبیر عرفانهای کاذب، نسبت به خطر این جریان تا کنون چند بار هشدار دادند.
* شیوه تبلیغ عرفانهای کاذب در بازیهای رایانهای
وی ادامه داد: امروزه در بسیاری از خانوادهها بازیهای رایانهای و یا انیمیشنهای جذاب یافت میشود که بدون اینکه نامی از عرفانهای کاذب در این محصولات هنری به چشم بخورد، به صورت انتقال آموزهای و تعلیم مضامین به تبلیغ عرفانهای کاذب میپردازند.
منتقد عرفانهای نوظهور با تأکید بر اینکه محصولات هنری به صورت علنی و نشان دادن نمادها و یا اسامی به تبلیغ عرفانهای کاذب بسیار کم میپردازند، گفت: بیشتر محصولاتی که به ترویج عرفانهای کاذب کمک میکنند به شکل غیر مستقیم یعنی به صورت «تبیین پیام» به این امر اقدام میکنند و امروزه این محصولات برای دانش آموزان نامهایی آشنا دارند.
* «معلمان» چگونه به نشر عرفانهای کاذب کمک میکنند؟
شریفیدوست با اشاره به لزوم آشنایی بیشتر معلمان به عنوان قشری تأثیرگذار با جریانهای عرفانی دروغین، خاطرنشان کرد: معلمان نباید از این اسامی و جریانها در کلاسها نام برده و به ترویج عرفانهای نوظهور کمک کنند، به خصوص اگر معلمی پیدا شود که از سر دلسوزی موضوعاتی مانند شیطانپرستی را به عنوان تحقیق و پژوهش برای دانش آموزان مطرح کند، نه تنها دانشآموز را با آسیب شیطانپرستی آشنا نکرده، بلکه خود کمک کرده که دانش آموز به صورت توصیفی با این جریانهای خطرناک انس بگیرند و ناخودآگاه در خدمت رواج جریان شیطانی قرار گیرند.
وی افزود: آشنایی معلمان با عرفانهای کاذب از این جهت لازم است که دانشآموزان آسیب دیده را به کارشناسان مربوطه ارجاع دهند، نه از این جهت که خودشان جلسات نقد شیطانپرستی برگزار کنند.
مدیر گروه عرفانهای نوظهور نهاد رهبری در دانشگاهها در پایان خاطرنشان کرد: خطر عرفانهای کاذب در مدارس کمتر از محیطهای دانشگاهی نیست، چرا که دانش آموزان به خاطر ساخته نشدن شاکله فکری، آسیب پذیرترند و لازم است معلمان معارف و پرورشی و مدیران مدارس به صورت عمیقتری با این جریانهای انحرافی آشنا شده و مانع ترویج این فرقهها در محیطهای آموزشی شوند.